Ambulan's Blog

Di Sini Bermulanya Ambulan Anda

Klinik Sedang Diubah Suai

Setakat hari ini sudah hampir 3 minggu kerja-kerja mengubah suai dijalankan di Klinik Kesihatan Jaya Gading. Kerja tmengubah suai melibatkan jalan tar di dalam kawasan klinik yang diturap baru. Termasuklah pembinaan Klinik Methahon atau mudah nama Klinik Dadah Untuk Penagih. Kaunter Pesakit Luar juga akan diubah suai untuk dijadikan bilik rawatan. Manakala kaunter baru akan diwujudkan di dalam klinik bahagian hadapan dalam suasana terbuka. Kaki lima depan klinik juga terlibat dengan mengubah suaian juga. Dan, keseluruhan klinik di cat semula dengan warna baru.

Diharap selepas ini kakitangan Klinik Kesihatan Jaya Gading dapatlah kiranya bekerja dalam suasana yang ceria, seiring dengan Klinik Jaya Gading yang berwajah baru. Klinik Kesihatan Jaya Gading juga menerima Mohd Rahman yang bertugas sebagai Pembantu Am Pejabat yang baru. Perjawatan ini baru diwujudkan di klinik bagi memudahkan kerja pembantu tadbir yang sentiasa sibuk memanjang. Diharap Klinik Jaya Gading akan ceria dan mesra pelanggan selepas ini.

Advertisements

17 Mac 2009 - Posted by | Coretan | ,

1 Komen »

 1. akm,
  menurut al-azhar dan ulama hanafiyyah perkahwinan itu sah, anak itu anak yg sah, tetapi di malysia perlu dinikahkan semula. lihat Nikah Hanafi
  Posted on December 19, 2009 by arabiyy | Edit

  SOALAN

  Akm tuan. Saya ada seorang kawan yang nikah mengikut mazhab hanafi, maksud saya tanpa wali dan telah pun mendapat beberapa orang anak. Bagaimanakah status nikah mereka dan anak-anak mereka?

  JAWAPAN

  Menurut Dr Yusuf al-Qaradawi, apabila seseorang bernikah hanafi, perlu ditashihkan aqad iaitu aqad semula dengan wali mengikut mazhab jumhur. Sekiranya telah beranak pinak, maka katakan “Saya mengikut Imam Abu Hanifah”.Dengan itu nikah mereka sah dan anak-anak mereka adalah yang sah. Wassalam.

  Komen oleh arabiyy | 3 September 2011


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: